Infiltrerende lijngoot

Eind vorig jaar tijdens de hevige buien werden wij benaderd door iemand die last van regenwaterwater ervaart bij hevige of langdurige regen in de tuin. Het probleem was dat het water niet weg kon of de bodem kon bereiken door straatwerk. Door afschot en iets wat verzakking van het straatwerk ontstond juist op deze plek overlast.  Er is gekozen om dit probleem lokaal aan te pakken door middel van infiltratie. 

Er is gekozen een lijngoot te plaatsen welke op een infiltratieblok van steenwol is geplaatst. De (statische) capaciteit hiervan is ca 150 liter en in combinatie met de zandbodem bijna 300 liter wat voor deze situatie voldoende is. Hiervoor is een relatief klein gat gegraven van ca 120 x 70 x 30cm (LXHXB) waar het blok in geplaats kan worden. Verder was geen leidingwerk nodig. Voor deze oplossing is gekozen omdat een aansluiting op riool niet wenselijk is en weinig graafwerk nodig

Infiltratie op basis van steenwol

De lijngoot staat op het blok van steenwol (hydrorock). Hiertussen zit een filter wat gereinigd kan worden. Het water kom op het blok terecht en wordt opgenomen door het materiaal. De unieke eigenschappen zorgen ervoor dat het blok direct begint water af te geven aan de bodem (infiltreren) zodat het water snel wordt afgevoerd in de bodem. Doordat het water in de bodem komt wordt het riool ook nog eens ontzien. 

Doe het zelf oplossing

In dit geval hebben wij het werk uitgevoerd met behulp van een partner hovenier. Ook omdat er wat straatwerk aangepast diende te worden. In veel gevallen zijn dit soort (kleinschalige) oplossingen zeer goed zelf aan te brengen. Met een schep komt men een heel eind.

Partner worden?

Neem contact met ons op voor meer informatie over het inbouwen van deze infiltratieoplossingen of wanneer u inbouwpartner wil worden: info@rwbnl.nl of 06 – 43 20 13 24