Misschien heeft u er wel eens van gehoord: een infiltratiekrat. Ondanks dat u de benaming al eens voorbij heeft zien komen, weet u wellicht niet hoe de infiltratiekratten toegepast kunnen worden en wat u er uiteindelijk aan kunt behalen. Het is daarbij altijd goed om te weten dat regenwater in Nederland grote problemen op kan leveren. De hevige regenbuien zorgen er namelijk voor dat er binnen een korte tijd veel water in de tuin valt, terwijl de grond dit helemaal niet af kan voeren. Het water moet dus op een of andere manier geïnfiltreerd worden en dit kan door middel van deze infiltratiekrat. Een infiltratiekrat is gemaakt van plastic terwijl onze producten gemaakt zijn van een natuurlijk steenwol. De werking is te vergelijken echter werken de infiltratieblokken vele malen beter.

Met een infiltratiekrat of infiltratieblok regenwater opslaan

Overbelasting tegengaan

Een infiltratiekrat is een sterk waterdoorlatende box, waarin het regenwater wordt opgevangen en geleidelijk afgegeven aan de grond terwijl een Hydroblob een vast blok is welke water kan opnemen en langzaam afgeeft. Hierdoor wordt de grond niet in een keer overbelast, maar zal het water op een dusdanige manier naar de grond gaan door de infiltratiekrat of infiltratieblok, dat het goed opgenomen kan worden door de bodem. Het water zal dus tijdelijk geborgen worden en door het waterdoorlatende textiel van de infiltratiekrat weer richting de grond verdwijnen.

Nooit meer wateroverlast

Het grootste pluspunt: uw tuin zal nooit meer blank komen te staan tijdens de hevige regenbuien dankzij de infiltratiekratten en infiltratieblokken. Ook kan het bodemleven hier sterk mee verbeteren. Een van de beste oplossingen ook voor de bodem dus. Nagenoeg in elke situatie toepasbaar en blijft ondergronds decennialang in top conditie.

infiltratiekrat

De juiste plaatsbepaling

Voor- en nadelen van de kratten en blokken

Om te kunnen bepalen moet u goed weten wat de voor- en nadelen van een infiltratiekrat zijn. De voordelen zijn eindeloos. Lees hieronder meer over de kratten.

  • Zo heeft u een hoge bergingscapaciteit, terwijl de krat zelf van licht gewicht is. U kunt dus ook bekijken of u de kratten eventueel ergens anders moet gaan plaatsen.
  • Tevens bent u verzekerd van een duurzame oplossing, de infiltratiekrat is snel te plaatsen en daarbij ook in meerdere posities geplaatst kan worden. Het is altijd mogelijk om meerdere infiltratiekratten met elkaar te koppelen, waarbij prefab aansluitmogelijkheden voor het infiltreren geleverd kunnen worden.
  • Er vindt meer waterabsorptie plaats, efficiëntere drainage en infiltratie dan traditionele oplossingen.

afkoppel_illustratie

Resultaten vanaf het begin

Snelle en efficiënte uitkomst

Wanneer u gebruik maakt van een infiltratieblok zult u er ook al snel achter komen dat de infiltratie resultaten geboekt worden. Vanaf het moment dat de krat op de goede plaats is geplaatst en er een regenbui komt, wordt het water namelijk opgevangen, waarna er infiltratie plaatsvindt. De infiltratieblokken zijn gemaakt van 100% natuurlijk steenwol met een membraan van filterdoek. Het absorbeert hemelwater met een capaciteit van 94% van het volume. Ingebouwde geperforeerde buizen zorgen voor aansluiting op de hemelwaterafvoer. U hoeft er zelf weinig meer aan te doen voor onderhoud. Altijd passend voor iedere gewenste capaciteit en situatie. Het regenwater gaat het blok in, waarna het aan de grond wordt gegeven.