Afkoppel project Bavel

Enige tijd terug kregen wij een mooie aanvraag binnen om mee te denken aan een oplossing voor het afkoppelen van de achterzijde van een woning en (dreigend) wateroverlast. Ook deze woning eigenaar was zich bewust dat infiltratie en het afkoppelen van de regenpijp van het riool een juiste oplossing is. De klant ontdekte al snel de voordelen van Hydroblob ten opzichte van een infiltratiekrat.

Deze eigenaar was zich bewust dat afkoppelen van de regenpijp en de regenafvoer niet meer aan te sluiten op het riool zorgt voor het ontlasten van het riool. Door dit op grotere schaal toe te passen zal overlast voorkomen worden doordat het riool minder snel overbelast zal raken. Buiten dat komt het water waar het hoort namelijk in de bodem.

Hierbij ontstond er bij hevige regen dreigend wateroverlast doordat het water wat viel op het terras richting het huis stroomde.

De tijd was rijp om alles aan te pakken. Buiten dat waren er subsidie mogelijkheden.

Aanpak

De bewoner kon goed aangeven wat de situatie was door middel van een duidelijk tekening. Op basis hiervan hebben wij een plan kunnen maken en een advies kunnen geven. In dit geval is besloten om de infiltratie voorziening voor het afkoppelen van het dak en hemelwaterafvoer onder het terras te plaatsen. Op deze manier was het meteen mogelijk om het terras op juist afschot weg van het huis te leggen.

Om het water van valt op het terras ook juist te infiltreren is gekozen voor infiltrerende lijngoten. Deze hebben we kunnen plaatsen op de infiltratie blokken waardoor ook hier geen aansluiting op het riool nodig is.

Uitvoering

Dit mooie project is uitgevoerd door de vaste hovenier van de bewoner. Met een afspraak op locatie met alle partijen zijn alle details en principes doorgenomen. Hieruit volgend zijn wat kleine aanpassingen gedaan omdat de hovenier de tuin als geen ander kent.

Resultaat

Zoals wel vaker is het resultaat in eerste instantie niet zo heel goed te zien. Tussen het terras en gras is een strakke lijn van de lijngoten te zien. Het meerendeel bevind zich onder de grond. De samenwerking is erg prettig verlopen en alle partijen zijn zeer tevreden. In de tussentijd heeft de opstelling de nodige neerslag mogen verwerken en alles probleemloos de bodem in geïnfiltreerd. Kortom een tevreden opdrachtgever en een enthousiaste hovenier.

Partner worden?

Neem contact met ons op voor meer informatie over het inbouwen van deze infiltratieoplossingen of wanneer u inbouwpartner wil worden: info@rwbnl.nl of 06 – 43 20 13 24